Igazi püspök ajándékozta meg a gyerekeket Szent Miklós ünnepén Temesváron

Külhoni – 2019. december 7., szombat | 19:59

A temesvári egyetemisták magyar és román nyelvű katolikus közösségei, valamint a Máltai Szeretetszolgálat fiatal önkéntesei december 5-én Mikulás-estet szerveztek az egyházmegyei ifjúsági központban a hátrányos helyzetű gyermekeknek, valamint a nagyszentmiklósi napközi otthon növendékeinek. Az eseményen Pál József Csaba temesvári megyéspüspök bújt Szent Miklós „bőrébe”.

A fiatalok Szent Miklósról szóló dalokat és adventi énekeket adtak elő. A magyar csoport tagjai az adventi időről meséltek a gyerekeknek, a román fiatalok és a máltai önkéntesek pedig egy általuk megírt színdarabot mutattak be.

Családias volt a hangulat, kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat. Majd betoppant a várva várt Mikulás, akit Pál József Csaba temesvári megyéspüspök személyesített meg. A főpásztor elmesélte a gyermekeknek Szent Miklós történetét, azt követően pedig szétosztotta a fiatalok által készített ajándékcsomagokat.

A Mikulás-estet szervező fiatalok megtapasztalták, milyen jó érzés ajándékozni, még akkor is, ha a felkészülés sok munkát igényel. Nagyszerű volt látni továbbá, hogy több temesvári katolikus ifjúsági csoport miként fogott össze és dolgozott együtt azért, hogy a részt vevő gyermekeknek vidám perceket szerezzenek. Ajándékozni ugyanis nem csupán pénzt, élelmiszert, ruhaneműt lehet. Bizonyára mindenki talál a környezetében olyan személyeket, akik örvendenének a szeretetteljes közeledésnek, odafigyelésnek, kéznyújtásnak. Ne feledjük: decemberben a Mikulás köztünk jár, és arra buzdít, hogy adni öröm, adni jó.

A teljes tudósítás ITT olvasható.

Forrás és fotó: Temesvári Egyházmegye/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria