„Lássátok meg Krisztust a szegényekben!” – Akolitusokat avattak a Kaposvári Egyházmegyében

Hazai – 2019. november 25., hétfő | 18:44

November 23-án, szombaton Varga László megyéspüspök ünnepi szentmise keretében – egyéves felkészülési idő után – akolitussá avatott tizenegy jelöltet. Az akolitusjelöltek több településről érkeztek, a jövőben saját plébániáikon kapcsolódnak be a közösség építésébe, pap távollétében igeliturgiát vezetnek, illetve segítséget nyújtanak az áldoztatásban is.

„A keresztényeknek küldetésük van! – hívta fel a figyelmet Varga László megyéspüspök prédikációjában. – Álljatok ki Krisztus mellett! Vállaljátok fel a közösséget a szenvedő Krisztussal, a szenvedőkben jelen lévő Krisztussal! Álljatok ki a tömegből, amely lenézi a szenvedőket, a nélkülözőket, az utcán lévőket, és gúnyolja, káromolja őket! Legyen bátorságotok kiállni a sorból, és felvállalni azt, hogy ti Krisztushoz tartoztok! Ahhoz a Krisztushoz, aki közösséget vállalt szenvedésében minden szenvedővel. Minden megkötöttel, éhezővel és szomjazóval, börtönben lévővel és beteggel, minden idegennel.

Legyetek bátor keresztények! Legyetek bátrak felvállalni azt, hogy ti Krisztushoz, mégpedig a szenvedő Krisztushoz tartoztok! Akkor az oltár körüli szolgálatotok teljes lesz, mert felvállaljátok a másikban jelen lévő Krisztust is” – buzdította a jelölteket a főpásztor. Hozzátette: „Hálás vagyok Istennek azért, hogy elfogadtátok a hívást, vállaltátok a felkészülést, s azért imádkozom, hogy legyetek bátor akolitusok, olyanok, akik nem mennek el részvét nélkül egyetlen szenvedő ember mellett sem. Legyetek bátrak, és lássátok meg Krisztust a nélkülözőkben, a szegényekben, s ha kell, menjetek szembe az árral!”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria