„A legnagyobb karrier, ha valaki szentté válik” – Varga Lászlóval emlékeztek Szent Gellértre Tabon

Hazai – 2020. szeptember 25., péntek | 16:37

Szeptember 24-én, Szent Gellért püspök és vértanú emléknapján Varga László kaposvári megyéspüspök és Sifter Gergely tabi plébános celebrált ünnepi szentmisét a tabi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói és tanárai közösségének.

„A legnagyobb karrier ezen a világon az, ha valaki szentté válik. Akarjátok-e a legnagyobb karriert befutni, vagy megelégszetek kevesebbel? – tette fel a kérdést a megyéspüspök prédikációjában. – Kik a szentek? Talán a legegyszerűbben így fogalmaznám meg: akiket annyira megérintett az Isten szeretete, s annyira betöltötte a szívüket, hogy az a szeretet túlcsordult, s még az ellenségeik felé is eljutott. A szentek olyan emberek, akik mindenkit szeretni akartak, mert a Mester, akit követtek, mindenkit szeretett, még az ellenségeit is.

Ha igent mondotok az életszentségre, akkor az élet teljességére mondotok igent. Akkor is teljes lesz az életetek, ha nem sikerül nagy e világi karriert befutni, ha kudarcok és szenvedések is lesznek az életetekben, vagy ha szegényebb körülmények között kell élnetek. A teljesség a szív bőségén múlik, amire mindenkinek van lehetősége.

Legyetek emberek, legyetek igaz emberek, s legyetek szent emberek! Ezt kérem a Jóistentől számotokra!” – fogalmazott a főpásztor.

Az ünnepi szentmise előtt Szent Gellért életét ismerhették meg a gyermekek játékos formában. A szentmise végén Varga László megyéspüspök nyújtotta át a díjakat, melyekkel a diákok teljesítményét ismerték el, majd a főpásztor megköszönte a tanári kar munkáját.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria