„A nagyböjtben lisztben mérjük a jó cselekedeteket”

Kishírek – 2020. március 6., péntek | 11:04

Orbán Ágnes, a jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium pedagógusa, elsős osztályfőnök elhatározta, hogy különleges élménnyé teszi tanítványai számára a nagyböjtöt, a jó cselekedetekre való ösztönzést. A kezdeményezésről Kelemen Csilla írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A nagyböjt első napjaiban Orbán Ágnes tanítónő együtt készítette az osztályával a névre szóló kis befőttesüvegecskéket, melyeket az osztálytermükben egy asztalra helyezték, mellé egy kilogramm lisztel és egy kiskanállal. Megbeszélték, hogy ettől kezdve a nagyböjtben mindenki, aki valamilyen jó cselekedetet tesz, fegyelmezetten viselkedik, kap egy-egy kanál lisztet a kis üvegcséjébe.

A húsvéti szünet előtt egy-két nappal megnézik, hogy kinek mennyi gyűlt össze a jó cselekedetekből, amelyet a liszt mennyisége jelez. Az így összegyűjtött lisztből együtt készítenek valami finom süteményt. Így mindenki jól jár –  mindenki részesül a finom süteményből, és aki a legtöbb lisztet gyűjtötte össze, még valami meglepetést is kap.

A verseny eredményéről és a süteménysütésről alkalomadtán még beszámolnak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria