11 méter magas Szűz Mária-szobrot állítanak Hercegszántón

Hazai – 2008. szeptember 20., szombat | 16:30

A Hercegszántó Vodica-Máriakert kegyhelyen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek ünnepi szentmise keretében október 13-án áldja meg, illetve szenteli fel a világ legnagyobb méretű Szűz Mária-szobrot, a miséző oltárt és keresztet.

Bábel Balázs érsek a szentmise keretében főegyházmegyéjét, a magyar Egyházat és a magyar nemzetet az itt élő nemzetiségekkel együtt felajánlja a Magyarok Nagyasszonyának. Az ünnepi szentmise és felajánlás október 13-án 14 órakor kezdődik a Hercegszántó Vodica-Máriakert kegyhelyen. A szentmisét megelőzően 13.30-kor kezdődik a rózsafüzér-imádság. 

A világ legnagyobb méretű, 11 méter magas  rozsdamentes acélból készült Szűz Mária-szobor egy, a  településről 1956-ban Amerikába disszidált 73 éves férfi, Vöő Sándor felajánlásából, és támogatásával készült.

A kegyhelyet 1838-ban Klobusiczki Péter Kalocsai érsek szentelte fel, és nyilvánította kegyhellyé az ott történt jelenést követő csodás gyógyulások és imameghallgatások hatására, a megfelelő egyházi kivizsgálást követően.

Magyar Kurír