A 84 éves szerzetes, aki telefonon nyújt vigaszt a koronavírusban meghaltak családjának

Kitekintő – 2020. március 20., péntek | 16:40

Aquilino Apassiti, a 84 éves kapucinus szerzetes az olasz InBlu katolikus rádióban elmondta, hogy a vírusfertőzésben elhunytak családtagjainak úgy tud vigaszt nyújtani a vészhelyzetben egy bergamói kórházban, hogy az elhunyt mellé teszi mobiltelefonját, és együtt imádkozik a szeretteivel.

A kreatív pasztorációra ad példát az idős kapucinus, aki a bergamói XXIII. János Kórházban szolgál, ahol sok élet ér véget ezekben az hetekben, és a karantén miatt a hozzátartozók nem tudják meglátogatni beteg szeretteiket.

Az elhunytak hozzátartozói felhívják Aquilino testvért, ő odateszi a telefont a holttest mellé, és együtt imádkozik a családtagokkal. 

Beszélt arról az asszonyról, aki férjét vesztette el, és nem lehetett mellette utolsó óráiban. Arra kérte a szerzetest, áldja meg férje testét: „Megáldottam, elmondtam egy imát, utána mindketten sírva fakadtunk... Fájdalmak sora. Nagy próbatétel ideje ez” – mondta Aquilino testvér.

Aquilino Apassiti, aki öt éve tért vissza Bergamóba brazíliai missziós évek után, jelenleg a helyi XXIII. János Kórház kápolnájába költözött be, onnan látogatja meg azokat a kórtermeket, ahova engedélyt kap.

Vigasztalja az egészségügyi személyzetet, a betegeket, a hozzátartozókat, természetesen az óvintézkedések betartása mellett. Az idő nagy részét a kápolnában tölti, és imádkozik. Esténként az egyik doktornő is csatlakozik hozzá egy háromnegyed órára.

Forrás és fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír
(tzs–vn)

Kapcsolódó fotógaléria