A Chemin Neuf közösség várja a házaspárokat a 2020-as Kána hétre

Hazai – 2019. november 27., szerda | 17:12

Megnyílt a jelentkezés a 2020-as Kána hétre, amelyet július 19. és 25. között rendeznek Bodrogolasziban. A házaspároknak meghirdetett héten évről évre 35-40 pár vesz részt.

Kiknek szól?

Minden párnak ajánlják: legyenek akár fiatalok, akár több évtizede házasok; felekezettől függetlenül; gyerekkel vagy anélkül érkezők; azoknak, akik szeretnének kiszakadni a mindennapi rutinból, akik időt szánnának kapcsolatukra, együtt szeretnének benne fejlődni és felfedezni (újra) Isten jelenlétét életükben.

Miről szól?

A Kána hét lehetőséget teremt arra, hogy egy hétre megálljunk, és lehetővé tegyük a Teremtő számára, hogy „borrá változtassa a vizet” (Jn 2,1–11).

Vannak, akik azért jönnek, hogy megerősítsék a házassági esküjüket vagy elmélyítsék az elkötelezettségüket egymás iránt. Mások azért, hogy megújítsák a párbeszédet egymás között, illetve hogy hálát adjanak közös életükért és keressék az Úr irányítását mindennapjaikban.

Hogyan zajlik?

A tematika magában foglalja a tanításokat, a tanúságtételeket, a páros időt, a szentmisét, a kiengesztelődést, a közös imádkozást és a dicsőítést. A párok gyerekekkel együtt vehetnek rész a héten.

A kisebb gyermekek a szülőkkel egy adott helyszínen vannak, és nekik külön koruknak megfelelő programokat szerveznek a hét folyamán. A nagyobbak várhatóan egy közeli helyen fognak táborozni. A Kána hét számukra is nagy élményt nyújt. Hazatérve a gyerekek sokszor mondják szüleiknek, hogy jó rájuk nézni, mert megváltoztak.

Kik a szervezők?

A Chemin Neuf Közösség tagjai: házasok, szerzetesek és egyedülállók.

A Chemin Neuf Közösség jezsuita alapítású, ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség, amely 1973-ban alakult Lyonban, Franciaországban. Ma közel 2500 tagja van 30 országban. Tagjai szerzetes férfiak és nők, házaspárok és egyedülállók.

A közösség Kána missziója közel 40 éve létezik, több mint 50 országban, az 5 kontinens valamennyi részén, melyben minden keresztény felekezet képviselteti magát.

Információ és jelentkezés ITT.

Forrás és fotó: Chemin Neuf közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria