A Con Spirito Egyházzenei Fesztivállal kezdődik a Filharmónia Magyarország nyári szezonja

Kultúra – 2021. május 16., vasárnap | 18:36

A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi egyházzenei fesztiválját május 18. és 23. között. A fellépők között találjuk az egyházzene kimagasló együtteseit, emellett liturgikus alkalmakra, különleges beszélgetésekre is sor kerül, sőt egy online sétára is lehetőség nyílik a pécsi püspöki palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával.

A vonatkozó járványügyi előírások betartása mellett ismét személyes koncertélményekkel is gazdagodhatnak az érdeklődők, de természetesen a fesztivál programja online is követhető lesz a Filharmónia Facebook-, YouTube- és Vimeo-oldalain.

Az esemény fellépői között találkozhatunk a régizene kiváló hazai képviselőivel – Vashegyi Györggyel, az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal, akik különleges koncertet adnak május 21-én Veszprémben, az Árpád-házi Szent Margit-templomban, május 22-én pedig Pécsett, a Kodály Központban. Műsoron Conti Missa Sancti Pauli című szerzeménye és Vivaldi Gloriája.

Hallható lesz a nagymúltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Scholája is, akik gregorián műsorral készülnek. Május 18-án Veszprémben, május 19-én Pécsett és május 20-án Szegeden lépnek fel. Az Ausztriából érkező kórus karvezetője Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész.

A szervezők tervei szerint egy estére Pécs a magyar Salzburggá változik: május 20-án egy rendhagyó, különleges program várható. Egyetlen koncerten öt orgonát szólaltat meg öt kiváló művész, Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter, közreműködik Sebestyén Márta énekművész. Az egyedülálló zenei eseménynek Pécs katedrálisa, a Szent Péter és Szent Pál-székesegyház ad otthont.

A fellépőkről, helyszínekről és jegyárakról ITT tájékozódhatnak.

Forrás és fotó: Filharmónia Magyarország

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria