A fatimai centenáriumot ünnepelték a felvidéki Szentmárián

Kishírek – 2017. október 18., szerda | 15:01

A bodrogközi Szentmáriára zarándokoltak október 13-án, az utolsó fatimai jelenés 100. évfordulóján Nagykapos és Királyhelmec hívei. Jeso Eszter tájékoztatta szerkesztőségünket.

A közös imádság délután 3 órakor, az irgalmasság órájában kezdődött az irgalmasság rózsafüzérével, valamint az irgalmasság litániájával, majd a rózsafüzérrel folytatódott.

Az ünnep vendége Csizmadia István kanonok, az egri bazilika plébánosa volt, aki a helyi plébános, Böőr Roland, valamint a zarándokként érkező Weiszer Attila dobóruszki plébános koncelebrálásával mutatott be szentmisét.

Csizmadia István homíliájában a Szűzanya fatimai megjelenésének előzményéről, a három angyaljelenésről beszélt. Megismertette a híveket az imákkal, melyeket az angyal tanított a gyermekeknek, ismertette a jelenések tartalmát, és kitért ezek bibliai vonatkozására is. Ezt követően felhívta a figyelmet az ima fontosságára, valamint arra, mennyire fontos a helyes testtartás imádkozás közben. Biztatta a jelenlévőket, hogy merjék felajánlani magunkat Szűz Mária és Jézus Szentséges Szívének.

Fotó: Búcsújárás.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria