Együtt imádkozzák a rózsafüzért októberben a győri Apor-iskola diákjai

Hazai – 2021. október 25., hétfő | 12:37

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákjai és pedagógusai évek óta együtt imádkozzák a rózsafüzért októberben, kérve Szűz Mária közbenjárását a békéért és egyetértésért, valamint csatlakozva az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.

Az alsó tagozatosok az iskola aulájában élő rózsafüzért alkotva kapcsolódtak be az imádságba október 18-án, és helyezték el az Üdvözlégyeket jelölő mécseseket a képzeletbeli füzéren. A felsősök és gimnazisták a kihangosítás segítségével osztálytermeikben imádkoztak együtt.

Az iskola közössége az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmi ajándékait köszönte meg, amikor a világosság rózsafüzérének titkait választották elmélkedésül.

Az imádságot az iskola lelkipásztora, Benkovich Ferenc vezette. Ő nyitotta meg a rózsafüzér-készítő „versenyre” érkezett munkákból készült kiállítást is. Az érdeklődők különféle anyagokból, különböző technikákkal készült szentolvasókat tekinthettek meg.

Az elsőáldozásra készülő gyerekek az őszi szünet előtti csütörtökön szentségimádással egybekötve imádkozták a rózsafüzért a Szentlélek-templomban családjaikért, iskolájukért.

*

Októberben minden tanítási nap reggelén megtelik a kápolna imádkozó gyerekekkel, szüleikkel, pedagógusokkal a szentmisére. A gyerekek szentképeket gyűjtenek, melyeket apró ajándékra válthatnak be.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont (pasztorális csoport)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria