A Győri Egyházmegye közleménye a Könnyező Szűzanya-búcsúval kapcsolatban

Hazai – 2021. március 1., hétfő | 11:20

Az alábbiakban közreadjuk a Győri Egyházmegye közleményét.

A járványhelyzet súlyosbodása miatt a győri Vérrel Könnyező Szűzanya búcsúünnepét az idei évben sem március 17-én, sem március 20–21-én nem tudjuk megtartani hagyományos módon, zarándokok részvételével.

Viszont március 17-én délelőtt 10 órakor a kispapok asszisztenciájával püspöki szentmisét mutatunk be a győri székesegyházban, amelyet az EWTN (Bonum) TV és a Magyar Katolikus Rádió és a Mária Rádió is egyenes adásban közvetít. Szeretettel ajánljuk azon hívek figyelmébe, akik szívesen részt vettek volna személyesen a Győri Egyházmegye ezen kiemelkedő ünnepén.

Mindnyájunk számára sajnálatos ez a helyzet, de reméljük, hamarosan újra találkozhatunk a Szűzanya kegyhelyén, mind a Paptestvérekkel, mind a Hívekkel. Mindenkit szeretettel hívok, hogy még buzgóbb imádságban forduljunk a Vérrel Könnyező Szűzanyához, a Betegek Gyógyítójához. Kérjük, járjon közben Istennél, hogy az emberiség mielőbb megszabaduljon e járványtól és annak minden negatív következményétől. A betegek általa nyerjenek gyógyulást, gyógyítóik és ápolóik pedig erőt áldozatos munkájuk végzéséhez!

Győr, 2021. március 1.

Dr. Veres András
megyéspüspök


Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria