A Győri Egyházmegyei Karitász adományai is megérkeztek Horvátországba

Hazai – 2021. január 18., hétfő | 9:01

Megyéken átnyúló példaértékű karitászos összefogás eredményeként közel 6,5 millió forint értékű segélyszállítmányt indított útjára január 12-én a horvátországi Sziszekbe a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A kamionon és a mikrobuszokban ott voltak a Győri Egyházmegyei Karitász adományai is.

A 2020. december 29-én történt horvátországi földrengés után néhány nappal a Győri Egyházmegyei Karitász „a kétszer segít, aki gyorsan segít” alapelvét és a határon túli, nemzetközi szolgáló szeretet erősítését szem előtt tartva csatlakozott a horvátországi földrengés sújtotta területek megsegítésére irányuló példaértékű szombathelyi összefogáshoz.

A kezdeményezéshez hamar társultak az egyházmegye harkai, lébényi és soproni önkéntescsoportjai kályhákkal, aggregátorokkal, műanyagevőeszköz-adománnyal, valamint a nagyszentjánosi Tarka Lepke Óvoda munkatársai pénz-, ruha- és takaróadománnyal. A bajba jutott embertársak iránt érzett támogatását, krisztusi szeretetét tükröző lelkülettel – jelentős összegű pénzadománnyal – csatlakozott az akcióhoz a közel húsz éve fennálló győri karmelita közösség apa- és anyaköre. A beérkezett pénzadományból egy Siesta kályhát, egy aggregátort, valamint takarókat vásároltak. Ezerdarabos műanyagevőeszköz-készlet adományozásával nyújtott segítséget a győri Burapin Kft. Mindemellett a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Ápolási Igazgatósága részéről is folyamatban van hasonló kezdeményezés, ami a közelmúltban a Győri Egyházmegyei Karitásszal kialakított együttműködési megállapodás keretében valósulhat meg.

A Győri Egyházmegye területéről az összefogás eredményeként – karitászforrásból és a beérkezett pénzadományokból – összesen 15 Siesta gázkályhát, 3 aggregátort, 30 ezer műanyagevőeszköz-készletet (kanál, tányér, pohár), illetve jelentős mennyiségű takarót, plédet sikerült 1 millió forint összértékben adományként a horvátországi katasztrófa helyszínére juttatni.

*

A Katolikus Karitász továbbra is vár adományokat: átutalással a szervezet 12011148-00124534-00100008 (Raiffeisen Bank) számlaszámára, „Földrengés” közleménnyel; a 1356-os adományvonal hívásával (hívásonként 500 Ft-tal); valamint a karitasz.hu oldalon online adományozással.

A Horvátországba vezető útról, melynek során célba értek az adományok, tudósításunk ITT olvasható.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász/Győri Egyházmegye

Fotó: Győri és Szombathelyi Egyházmegyei Karitász; Vaskarika.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria