A helyi püspök gondoskodik a félholtra vert hajléktalanról

Kitekintő – 2015. április 1., szerda | 18:00

Néhány nappal ezelőtt brutálisan megvertek az utcán egy hajléktalant a dél-olaszországi Nolában, a férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A helyi püspök megrendült az eseten, és gondjaiba vette – tájékoztat az Avvenire olasz katolikus napilap internetes portálja.


A Nápoly közelében fekvő kisváros híveinek együttérzése kíséri a napokban Szása, a megvert hajléktalan sorsát. Beniamino Depalma püspök meglátogatta őt a kórházban, és a helyi Caritas segítségével szállást is talált számára, ahová mehet majd, ha teljesen felépül. Jelenleg szinte az egész testét kötés fedi.

A püspököt mélyen megrendítette a húsvét előtt néhány nappal történt erőszakos cselekedet. „Azt a szegény Krisztust alaposan elintézték. Senki nem gondolta volna, hogy ilyesmi megtörténhet Nolában, ebben a tisztességes városban, amely oly sok menekültet befogad” – nyilatkozta az Avvenirének.

Az erőszakot elkövető fiatalokat – akik mindannyian jó családból származnak – bűnbánatra buzdítja Beniamino Depalma. „Nem vesznek tudomást arról, hogy az életet tiszteletben kell tartani. Nem szabad játszani a náluk gyengébbek, a kirekesztettek életével. Imádkozom ezekért a fiatalokért, de közben azt kérem tőlük, vállalják a felelősséget azért, amit elkövettek” – jelentette ki határozottan.

Szását, a cseh számazású hajléktalant jelenleg a szolidaritás számtalan testvéri gesztusa veszi körül a kórházban. A püspök kifejezte örömét, amiért a városlakók szeretettel válaszolnak a gyűlöletre. „Igazi készülődés ez a húsvét napjaira” – tette hozzá.

Fotó: Ilmattino.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria