A hívek idén a televízión keresztül követhetik a székesfehérvári fogadalmi szentmisét

Hazai – 2020. augusztus 7., péntek | 17:20

Augusztus 14-én, pénteken, az országfelajánlás napján tartják a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét.

Az ünnepség 18 órakor szentmisével kezdődik a székesfehérvári Szent Imre-templomban a Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéinek jelenlétében.

A szentmise végén az ereklyéket körmenetben viszik a nemzeti emlékhelyen található Szent István király-sírhoz, ahol elimádkozzák a felajánlási imát. Az imádság után az ereklyéket körmenetben kísérik vissza a Szent Imre-templomba.

A járványügyi korlátozó intézkedéseket figyelembe véve és az előírásokat betartva a székváros fogadalmi szentmiséjét és az azt követő körmenetet idén csak zárt körben tudják megtartani.

Az ünnep méltósága és a résztvevők biztonsága a szervezőktől felelős döntést a hívektől pedig keresztényi együttműködést kíván. A védelmi intézkedések és szabályok miatt a szentmisén csak azok vehetnek részt, akik meghívóval vagy belépőjeggyel rendelkeznek.

A szentmisét a városi televízió élőben közvetíti, így mindenkinek lehetősége lesz lélekben bekapcsolódni a közös imádságba.

A Magyar Szent Család közbenjárására adja Isten, hogy a nehéz körülmények erősítsék hitünket és összetartozásunkat!

A főpásztor megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A megyéspüspök az ünnepi liturgiában a Szent István-i hagyományhoz hűen a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért. Imádkozik minden magyar emberért, határokon innen és túl, hívőkért, nem hívőkért egyaránt.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria