A Katolikus Karitász már segíti Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a vihar károsultjait

Hazai – 2019. augusztus 14., szerda | 17:14

Heves zivatarok és jégesők okoztak komoly károkat országszerte augusztus 13-án délutántól. A legnagyobb károk Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keletkeztek, többek között Szőlősardó, Szin, Szögliget és Perkupa településeken. Az Egri Főegyházmegyei Karitász már a helyszíneken segíti a kárfelmérést.

Házak tucatjainak sérült meg a tetőzete a helyenként dió és tojás méretű jégdaraboktól, sok helyen betörtek az ablakok, sérültek a redőnyök. Szőlősardón csaknem negyven ház teteje semmisült meg. A palával borított tetőzetek többsége szinte teljes egészében tönkrement.

Az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója, Árvai Ferenc kora reggel felkereste az érintett településeket, ahol a katasztrófavédelemmel és a helyi önkormányzatokkal együttműködve megkezdte a kárfelmérés előkészítését. A hatóságok nagy erőkkel végzik az elsődleges kárelhárítási munkálatokat. A Karitász önkéntesei kárfelmérő lapokkal segítik a károsult családok minél gyorsabb összeírását, hogy a szükséges helyreállítási munkálatok is mielőbb megkezdődhessenek.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria