A keresztség szentségét felnőttek is kérhetik – Keresztény Tanösvény (23. rész)

Nézőpont – 2020. február 17., hétfő | 15:28

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat huszonharmadik része A keresztség szentségét felnőttek is kérhetik címmel február 16-án jelent meg.

Idén szeptemberben Budapesten nagy eucharisztikus találkozót tartanak – emlékeztetett Böjte Csaba elmélkedése elején a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK). A Keresztény Tanösvény egyik kimondott célja is az, hogy megszólítsuk azokat a testvéreinket, akik keresnek, akik talán még meg sincsenek keresztelve, akik elakadtak valahol az Isten felé vezető úton.

„Arra biztatnánk őket, keressék meg a legközelebbi plébániát, és ott a plébánosnak jelezzék, hogy ők szeretnék az Istennel való viszonyukat rendezni, tisztázni. Nem nehéz kereszténynek lenni” – buzdított Csaba testvér.

Ez a keresztség szentségével kezdődik, amit felnőtt fejjel is lehet kérni. Nem szégyen akár időskorban is jelezni azt, hogy olyan világból jövök, olyan családból, hogy ez eddig elmaradt. „A Jóisten soha nem azt nézi, mi van mögöttünk, hanem azt, hogy mi van előttünk. Előre kell nézni, ott van a mennyek országa… Isten mindannyiunkat hív, és szólít: »Gyere, azt szeretném, hogy az én gyermekem légy!«”

Böjte Csaba személyes tanúságtétellel zárta elmélkedését: „Számomra életem legnagyobb öröme, boldogsága, hogy Istent Mennyei Atyámnak szólíthatom, hogy Jézus Krisztus kezét megfoghatom, hogy az ő tanítását, az evangéliumot mint iránytűt használhatom a döntésekben, nehézségekben, gondokban. És nagyon-nagyon szeretném ezeket az értékeket, amik az én életemet beragyogják, megosztani veletek. Gyertek, merjetek, akarjatok keresztények lenni!”

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria