A Korányit és az ajkai kórházat már a Katolikus Karitász autóival is segítik a betegek ellátásában

Hazai – 2020. október 16., péntek | 16:46

A koronavírus ellen küzdő egészségügyi intézmények számára ajánlottak fel személygépjármű-használatot a Karitatív Tanács tagjai, köztük a Katolikus Karitász. Október 15-én Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke és Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is beszédet mondott a gépkocsik átadásakor.

A tavaszi vírusidőszak során a magyarországi nagy segélyszervezetek részvételével akciócsoport jött létre a feladatok és az adományok koordinációja érdekében. A veszélyhelyzet idejére szüneteltek a karitatív szervek adományvonalai, helyette Nemzeti Összefogás Vonal néven közös adományvonal létesült.

A mostani átadás során az ezen az adományvonalon befolyt összegekből vásárolt személygépkocsik használatát ajánlották fel Magyarország legnagyobb segélyszervezetei nyolc kórháznak, melyek a Covid-19-járvány elleni védekezésben kiemelt szerepet kaptak.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az október 15-i átadáson felidézte, hogy a tanács a veszélyhelyzet kihirdetésével kezdte meg munkáját, és az életre hívott adományvonalra rengeteg felajánlás érkezett.

Herczegh Anita kiemelte annak fontosságát, hogy a koronavírus-járvány második hullámában is visszataláljunk az összefogáshoz, a szolidaritás kifejezésének különböző formáihoz.

A felajánlásokból egy kisbuszt és kilenc személygépjárművet vásároltak, összesen 30 millió forint értékben, amelyek fővárosi és vidéki kórházak járványellenes munkáját segítik. Gépkocsikat kapott a szekszárdi, az ajkai, a miskolci és a debreceni kórház, valamint Budapesten a Szent László Kórház, a Szent János Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Heim Pál Gyermekkórház.

A Katolikus Karitász az akció keretében egy-egy autóval tudta támogatni az ajkai Magyar Imre Kórházat, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria