A Máltai Szeretetszolgálat is segítséget nyújt a viharkárt szenvedett szatmári településeken

Hazai – 2016. június 21., kedd | 18:51

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési munkacsoportjának szakemberei Rozsályban, Zajtán, Méhteleken, Uszkán, Nagyhodoson, Garbolcon, Csengerújfaluban, Gacsályon és Kishodoson kezdték meg a helyzet felmérését a június 21-i vihar után.

A június 21-én reggel érkező viharban dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok számos háztetőt megrongáltak. A jelentések szerint a településeken hétszázötvenöt épület sérült meg, különösen a palatetővel borított családi házakban keletkeztek komoly károk.

A vihar tizenhárom szatmári településen pusztított. A jégesőt követően több mint kétszáz tűzoltó érkezett a helyszínre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egységek mellett Borsod-Abaúj-Zemplénből és Hajdú-Biharból is kivezényeltek egységeket, valamint érkeztek önkéntes tűzoltók Romániából is.

A Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb károkat szenvedett településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget otthonuk helyreállításához. A karitatív szervezet munkatársai a településeken tájékozódnak a kialakult helyzetről, felmérik a károkat, megkeresik a legelesettebb embereket, a sokgyermekes családokat, magukra maradt időseket, hogy személyre szóló segítséget nyújtsanak az épületek helyreállításában. Az elsődleges kárelhárítás során fóliával borítják be a háztetők sérüléseit.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria