A Mária Rádió Szent István-rajzpályázatának műveiből nyílt kiállítás Szombathelyen

2018. július 23. hétfő 17:43

Július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István-rajzpályázatára beérkezett művekből összeállított kiállítás Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A tárlatot Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

2017 elején a Mária Rádió rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás tanulóknak. A rajzpályázat célja az volt, hogy a gyermekek a rajzoláson keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító szent királyunk személyét, üzenetét. A rajzpályázaton a diákok bármilyen kézi technikával készült pályaművel vehettek részt.

A beérkezett alkotásokat a váci Garay Képzőművészeti Stúdió zsűrizte, illetve a közönség is szavazhatott a Mária Rádió Facebook-oldalán megjelent művekre. A mostani kiállítás válogatás a beérkezett több száz pályaműből.

Megnyitóbeszédében Székely János megyéspüspök emlékeztetett arra: Szent István tette le azt az alapot, amelyre ezer év óta építkeznie kellene a magyarságnak. Fontos, hogy a gyerekek megsejtsék a magyar történelem titkát: hogy ez a szikla a Krisztusba vetett hit és Mária oltalma, és ez tartott meg minket ezer éven át. Fontos lenne, hogy a gyermekek szívébe ezt az igazságot elültessük – hangsúlyozta Székely János, aki hozzátette: hogy építkezni tudjunk rá, ismerni kell múltunkat.

Székely János megyéspüspök megnyitóbeszéde meghallgatható ITT.

A tárlat szeptember végéig látható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd