A Mária Rádió Szent István-rajzpályázatának műveiből nyílt kiállítás Szombathelyen

2018. július 23. hétfő 17:43

Július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István-rajzpályázatára beérkezett művekből összeállított kiállítás Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A tárlatot Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

2017 elején a Mária Rádió rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás tanulóknak. A rajzpályázat célja az volt, hogy a gyermekek a rajzoláson keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító szent királyunk személyét, üzenetét. A rajzpályázaton a diákok bármilyen kézi technikával készült pályaművel vehettek részt.

A beérkezett alkotásokat a váci Garay Képzőművészeti Stúdió zsűrizte, illetve a közönség is szavazhatott a Mária Rádió Facebook-oldalán megjelent művekre. A mostani kiállítás válogatás a beérkezett több száz pályaműből.

Megnyitóbeszédében Székely János megyéspüspök emlékeztetett arra: Szent István tette le azt az alapot, amelyre ezer év óta építkeznie kellene a magyarságnak. Fontos, hogy a gyerekek megsejtsék a magyar történelem titkát: hogy ez a szikla a Krisztusba vetett hit és Mária oltalma, és ez tartott meg minket ezer éven át. Fontos lenne, hogy a gyermekek szívébe ezt az igazságot elültessük – hangsúlyozta Székely János, aki hozzátette: hogy építkezni tudjunk rá, ismerni kell múltunkat.

Székely János megyéspüspök megnyitóbeszéde meghallgatható ITT.

A tárlat szeptember végéig látható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap