A Mária Rádió Szent István-rajzpályázatának műveiből nyílt kiállítás Szombathelyen

2018. július 23. hétfő, 17:43

Július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István-rajzpályázatára beérkezett művekből összeállított kiállítás Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A tárlatot Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

2017 elején a Mária Rádió rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás tanulóknak. A rajzpályázat célja az volt, hogy a gyermekek a rajzoláson keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító szent királyunk személyét, üzenetét. A rajzpályázaton a diákok bármilyen kézi technikával készült pályaművel vehettek részt.

A beérkezett alkotásokat a váci Garay Képzőművészeti Stúdió zsűrizte, illetve a közönség is szavazhatott a Mária Rádió Facebook-oldalán megjelent művekre. A mostani kiállítás válogatás a beérkezett több száz pályaműből.

Megnyitóbeszédében Székely János megyéspüspök emlékeztetett arra: Szent István tette le azt az alapot, amelyre ezer év óta építkeznie kellene a magyarságnak. Fontos, hogy a gyerekek megsejtsék a magyar történelem titkát: hogy ez a szikla a Krisztusba vetett hit és Mária oltalma, és ez tartott meg minket ezer éven át. Fontos lenne, hogy a gyermekek szívébe ezt az igazságot elültessük – hangsúlyozta Székely János, aki hozzátette: hogy építkezni tudjunk rá, ismerni kell múltunkat.

Székely János megyéspüspök megnyitóbeszéde meghallgatható ITT.

A tárlat szeptember végéig látható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40