A Mária Rádió Szent István-rajzpályázatának műveiből nyílt kiállítás Szombathelyen

2018. július 23. hétfő 17:43

Július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István-rajzpályázatára beérkezett művekből összeállított kiállítás Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A tárlatot Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

2017 elején a Mária Rádió rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás tanulóknak. A rajzpályázat célja az volt, hogy a gyermekek a rajzoláson keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító szent királyunk személyét, üzenetét. A rajzpályázaton a diákok bármilyen kézi technikával készült pályaművel vehettek részt.

A beérkezett alkotásokat a váci Garay Képzőművészeti Stúdió zsűrizte, illetve a közönség is szavazhatott a Mária Rádió Facebook-oldalán megjelent művekre. A mostani kiállítás válogatás a beérkezett több száz pályaműből.

Megnyitóbeszédében Székely János megyéspüspök emlékeztetett arra: Szent István tette le azt az alapot, amelyre ezer év óta építkeznie kellene a magyarságnak. Fontos, hogy a gyerekek megsejtsék a magyar történelem titkát: hogy ez a szikla a Krisztusba vetett hit és Mária oltalma, és ez tartott meg minket ezer éven át. Fontos lenne, hogy a gyermekek szívébe ezt az igazságot elültessük – hangsúlyozta Székely János, aki hozzátette: hogy építkezni tudjunk rá, ismerni kell múltunkat.

Székely János megyéspüspök megnyitóbeszéde meghallgatható ITT.

A tárlat szeptember végéig látható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd