A mexikói püspökök elutasítják a falépítést

Kitekintő – 2017. január 28., szombat | 19:40

A mexikói püspöki konferencia január 27-én közleményt adott ki az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó között tervezett fal építése kapcsán.

„Fájdalmunknak adunk hangot és elutasítjuk a fal megépítését. Tisztelettel arra hívunk mindenkit, hogy mélyen gondolkodjon el azon, milyen módokon lehet garantálni a biztonságot, a fejlődést, a munkahelyteremtést, valamint, hogy miként lehet más szükséges és méltányos intézkedéseket meghozni anélkül, hogy további károkat okozzunk embereknek, akik már így is szenvednek: a legszegényebbek és a legsérülékenyebbek.” Így fogalmaz a mexikói püspöki konferencia január 27-i közleményében, amelyet a Fides missziós hírügynökség tett közzé.

„Tovább folytatjuk a Közép- és Dél-Amerikából érkező testvéreink szoros és szolidáris támogatását, akik áthaladnak országunkon az Egyesült Államok felé” – hangsúlyozzák a mexikói főpásztorok. Arra hívják az ország hatóságait, keressék a megegyezés lehetőségét az USA-val annak érdekében, hogy védelmezzék a migránsok méltóságát és tiszteletét, akik csak jobb életlehetőségeket keresnek.

A sajtóközleményt Guillermo Ortiz Mondragón püspök írta alá, a mexikói püspöki konferencia humán mobilitás bizottságának az elnöke. A szövegben kiemelésre kerül, hogy a mexikói püspökök elkötelezettsége teljes összhangban áll az USA püspöki konferencia migrációs bizottságával, amely hasonló véleményt fogalmazott meg a mexikói határon tervezett falépítés híre kapcsán.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria