A montreali magyarok is csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz

Kishírek – 2019. november 29., péntek | 12:00

A Krisztus Király vasárnapja előtti szombaton, november 23-án a Montrealban élő magyarok is csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz. A Magyarok Nagyasszonya-templomban tartott eseményen körülbelül negyvenen vettek részt.

A jelenlévők rövid ismertetést hallhattak a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, majd déltől szentmise következett. A nem szokványos időben meghirdetett mise és imádság lélekben összekapcsolta a montreali magyarokat azokkal, akik Magyarországon és szerte Európában este imádkoztak.

A liturgiát Licskó Szabolcs montreali magyar plébános vezette, aki prédikációjában Isten köztünk lévő jelenlétéről beszélt.

Mind a szentmisén, mind a szentségimádás alatt sokan aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy a hívek valóban közösségként lehessenek jelen Isten előtt. A szentmise alatt a magyar iskola hittanfoglalkozására járók énekeltek, valamint cserkészek is segédkeztek a liturgiában ministrálással és felolvasással. A plébános hívására a Miatyánk alatt az oltárt körülölelték a cserkészek és gyermekek.

Az imaalkalom szervezője arra buzdította a jelenlévőket, hogy a következő évben úgy időzítsék magyarországi látogatásukat, hogy szeptember 13. és 20. között be tudjanak kapcsolódni Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeibe.

A teljes beszámoló ITT olvasható.

Forrás és fotó: Magyarok Nagyasszonya-plébánia, Montreal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria