A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készültek a nyíregyházi FAVÉT-on

Hazai – 2019. november 25., hétfő | 11:21

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg november 16-án a nyíregyházi Szent Imre-iskola gimnáziumi épületében Fiatalok A Világ Életéért Találkozót (FAVÉT). A 800 résztvevőt vonzó esemény témája a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a kenyér és a bor volt.

A találkozó főelőadója Fábry Kornél, a NEK főtitkára volt, aki ismertette a 2020-as rendezvénysorozat programjait a fiatalokkal, majd eucharisztikus csodákról és saját élményeiről beszélt. Orosz István Mokiosz görögkatolikus diakónus és Rakonczás Nándor agrármérnök, egyetemi adjunktus a kenyér és a bor készítésének és fogyasztásának a családban, közösségben betöltött szerepét mutatták be előadásaikban.

A találkozó szentmiséjét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatta be a részt vevő lelkipásztorokkal együtt, majd a diákok színdarabja következett. A rövid misztériumjátékban a fiatalok saját szavaikkal fogalmazták meg, hogy mit jelent számunkra a kenyér és a bor: nem feltétlenül szűnnek meg a nehézségeink és a fájdalmaink, de Jézus velünk együtt szenved a nehéz helyzetekben is, és ezáltal egy kicsit másnak látjuk a világot, megbékélt, bizakodó szívvel éljük meg a rossz pillanatokat is.

A teljes tudósítás, valamint a részt vevő fiatalok élménybeszámolói ITT olvashatók el.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Rubóczkiné Kiss Hajnalka, Zagyva Klára, Hubai Levente

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria