A Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba látogatott Varga László megyéspüspök

Kishírek – 2022. szeptember 27., kedd | 13:15

A kaposvári főpásztor szeptember 24-én kereste fel az intézményt, ahová elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai és barátai, akik zenével, prózával és szeretetvendégséggel készültek az alkalomra.

A főpásztor felidézte egy korábbi emlékét, amikor az elhunytakért mutatott be szentmisét a Gondozási Központban. A prédikáció során ahelyett, hogy megosztotta volna saját gondolatait, a lakók idézték fel az elhunytakkal kapcsolatos pozitív emlékeiket.

„Hogyan tudunk növekedni a szeretetben? – tette fel a kérdést a visszaemlékezést követően Varga László. – Első sorban el kell fogadnunk magunkat. Ez nem azt jelenti, hogy beletörődünk a helyzetünkbe, hiszen akkor csak egyre lejjebb fogunk haladni. De ha valaki a beletörődés helyett azt mondja, hogy elfogadom a helyzetemet, és ebből akarok növekedni, dolgozni, szeretni és segíteni, akkor folyamatosan felfelé fog jönni az állapotából. Ezt mindenki maga dönti el, nem a külvilág. Amíg élünk és képesek vagyunk gondolkozni, addig lehetőségünk van dönteni” – hangsúlyozta.

Emlékeztetett arra, hogy az első lépés, amelyre mindenki képes, az, hogy elfogadjuk önmagunkat, mert mindenki képes lehet szeretni önmagát. És ha magunkat szeretjük, akkor már a másikat is könnyebb szeretni – tette hozzá. A találkozó agapéval, szeretetvendégséggel zárult.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria