A pécsi Szent Mór Iskolaközpont idén is megrendezi az Országos Vadak Ura Bajnokságot

Hazai – 2021. január 17., vasárnap | 13:02

A pécsi Szent Mór Iskolaközpont a 2020/2021-es tanévben is megrendezi az Országos Vadak Ura Bajnokságot. A verseny online formában, öt fordulóban zajlik.

A verseny a Vadak Ura nevű természettudományos stratégiai kártyajáték szabályaira épül. A versenyben résztvevőknek játékos formában a következő kompetenciákat kell használniuk: anyanyelvi kommunikáció, matematikai kompetencia, természettudományi kompetencia, hatékony, önálló tanulás, szociális kompetencia, kezdeményezőképesség és vállalkozói kompetencia. A kártyajáték ismeretanyaga a következő tantárgyakat érinti: természetismeret, biológia, fizika, földrajz, kémia.

A verseny célja: segíteni a diákokat abban, hogy játékos formában, élményszerűen fejleszthessék a kulcskompetenciáikat, növelhessék természettudományos műveltségüket.

A versenyre bárki nevezhet, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Az Országos Vadak Ura Bajnokság egyéni verseny, melyben a versenyzőknek online feladatokat kell megoldaniuk.

Regisztrációs határidő: 2021. április 30.

Nevezési díj: nincs

Regisztrálni a www.fehersolyom.hu weboldalon keresztül lehet.

A versenyfeladatok a fehersolyom.hu weboldalon, a verseny menüben, a Vadak Ura Bajnokság 2021 menüben érhetők el.

A regisztráció után minden versenyző kap egy kártyacsomagot, amivel a játékot kipróbálhatja, valamint egy szabálykönyvet, mely a stratégiai kártyajáték leírását, szabályait tartalmazza.

További információ a Pécsi Egyházmegye honlapján olvasható.

A versenykiírás letölthető ITT; a versenyszabályzat pedig ITT.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria