A szabolcsi viharban megsérült házakban élő családoknak gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2019. július 9., kedd | 18:43

Adománygyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a múlt hónapban pusztító szabolcsi viharban megsérült házakban élő családok és idős emberek megsegítésére. Június végén nyolcvan kelet-magyarországi településen több mint ötezer épületben okozott súlyos károkat a vihar.

A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal bárki hozzájárulhat a legelesettebb családok otthonainak helyreállításához, a www.adomanyozz.hu oldalon pedig online adományokat fogad a karitatív szervezet.

Június 27-én jégesővel kísért orkánerejű szél pusztított Kisvárda, Vásárosnamény és Mátészalka térségében, a szél kamiont borított fel, fákat csavart ki gyökerestől, villanyoszlopokat tört ki és háztetőket szaggatott le. A katasztrófavédelem adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyolcvan településén összesen 5135 épület tetőszerkezetét rongálta meg a vihar, ezek közül 181 közintézmény volt. A viharban lakhatatlanná vált 41 lakóépület, hetven településen pedig szünetelt az áramellátás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a helyszíni felmérést követően első lépésben Nyírkarász településen indít segítő programot, ahol 210 lakóépület sérült meg a viharban, köztük 79 teteje súlyosan károsodott. Gyűjtés indult a leginkább rászoruló családok és idős emberek támogatására. A karitatív szervezet elsősorban a magukra maradt károsultakat segíti a helyreállításhoz szükséges építőanyagokkal, akik máshonnan nem számíthatnak támogatásra.

A legelesettebb családok megsegítésére a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal járulhatunk hozzá a viharkárt szenvedett otthonok helyreállításához, a www.adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalással, az OTP Banknál vezetett 11784009–20200673 számú számlán pedig közvetlen befizetéssel is lehet támogatást nyújtani.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria