A szabolcsveresmarti szeretetszolgálat folyamatosan segíti a rászorulókat

Hazai – 2020. április 2., csütörtök | 9:01

365 csomagot osztottak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye azon hátrányos helyzetű kistelepülésein és a rétközi tanyavilágban, ahol a szabolcsveresmarti görögkatolikus egyházközség által fenntartott Szent Jobb Szeretetszolgálat jelen van: Szabolcsveresmarton és kistérségében (Dombrád, Döge, Fényeslitke, Kékcse, Tiszakanyár, Újdombrád).

„Senkim sincs, egyedül vagyok, csak maguk vannak itt nekem. Úgy szeretem magukat, mintha gyermekeim lennének” – egy 85 éves újdombrádi néni így köszönte meg a Szent Jobb Szeretetszolgálat munkáját telefonon a szervezet vezetőjének, Máté Csaba szabolcsveresmarti parókusnak. Az idős gondozott azért a tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagért is hálás volt, melyet március 26-án vehetett át a szeretetszolgálat munkatársaitól.

Az országosan kihirdetett veszélyhelyzet időszakában üzenetértéke is volt a tartósélelmiszer-osztásnak az elszigeteltségben élő gondozottak számára: hogy tudatosodjon bennük, nincsenek egyedül, odafigyelnek rájuk. „Ami a szociális szolgálaton múlik, megtesszük értük” – fogalmazott Máté Csaba. A lisztet, cukrot, olajat, rizst, tésztát tartalmazó csomagokban épp ezért kis ajándékkártyát is elhelyeztek a munkatársak, biztató szavakkal is kifejezve támogatásukat. 

A szeretetszolgálat minden munkatársa és a bölcsődei munkatársak is együttműködtek az akcióban, másfél nap alatt összállították a csomagokat és kiszállították minden gondozottjuknak és dolgozójuknak, valamint az egyházközség fenntartásában működő bölcsődék ellátottjainak és szüleiknek.

Az egészségügyi dolgozók mellett „frontvonalban” szolgálnak a járvány idején a szociális szolgálatok, köztük a szabolcsveresmarti Szent Jobb Szeretetszolgálat munkatársai is. „Kint vannak maszkban, kesztyűben, keresik az öregeket, az idős betegeket, látogatják, bátorítják, ellátják őket” – mondja Máté Csaba atya. A munkájuk talán még fontosabb, mint valaha, ezért hoztak létre közösen egy olyan felületet, ahol minden este együtt hálát adhatnak egymásért és a napi feladatokért.

És természetesen lelki ellátást is kapnak a gondozottak, imaszándékaikat a pap ajánlja fel a templomban.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szent Jobb Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria