A szatmárnémeti idősklub tagjai megajándékozták a karitász szociális óvodájába járó gyerekeket

Külhoni – 2021. december 8., szerda | 10:38

A szatmárnémeti Jiului sétányon működő idősklub tagjai harminckét cipősdoboznyi ajándékot állítottak össze, melyeket december 6-án adtak át a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Don Bosco Nappali Központjába járó óvodásoknak.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság központját látogató idősek a karitász szociális óvodájába járó 32 gyermeknek – 20 kisfiúnak és 12 kislánynak – állítottak össze Mikulás-csomagokat.

November második hetében kezdték meg a szervezést az idősek és a központ munkatársai. Eredetileg azt tervezték, hogy az akcióban részt venni szándékozó klubtagok mindegyike önállóan állít össze egy-egy cipősdoboz-ajándékot. Az akció iránt azonban nagy lett az érdeklődés, több idős jelezte részvételi szándékát, mint ahány csomagra szükség volt. Ezért kicsit módosult a terv.

Az idősek egyetértettek abban, hogy amennyire lehet, legyenek egységesek a csomagok, ezért listát készítettek a dobozokba kerülő ajándékokról. Ezek között szerepelt a színes ceruza vagy filctoll, színezőkönyv, téli kiegészítő (sapka, kesztyű vagy sál), játék (baba a kislányoknak, autó a kisfiúknak), apró édesség és csokoládémikulás.

Az idősek kiszámolták, körülbelül milyen összeg szükséges a termékek megvásárlásához, és ehhez mindenki szabadon, lehetőségeinek függvényében járult hozzá, a lényeg az volt, hogy szívesen és szívből tegye.

A bevásárlólistát ezt követően felosztották egymás között, mindenkire jutott egy-két terméktípus, amelynek beszerzését felvállalta. Akiknek már nehezebben megy a bevásárlás, azoknak a szociális munkás, célcsoportszakértő segített az ajándéktárgyak beszerzésében, amennyiben ezt igényelték.

Az ajándékokat a klubtagok együtt csomagolták be a központban: gondosan, szeretettel helyezték el a dobozokba, majd ugyanolyan törődéssel öltöztették csomagolópapírba. A közös munka, a jó cél érdekében tett erőfeszítés szorosabbra fűzte a személyes kapcsolatokat is.

Az akció keretében elkészített cipősdoboz-ajándékokat a központ munkatársaiból és a klubtagokból álló küldöttség december 6-án, hétfőn adta át az óvodásoknak.

A Jiului sétányon működő idősklub csapata további önkéntes akciókba is szeretné bevonni az időseket, ezáltal erősítve önbecsülésüket, éreztetve, hogy még sokat tehetnek közösségükért, és amit tesznek, szép és fontos.

Szöveg: Palincas Erika

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria