A nyíregyházi görögkatolikus Szent Miklós-iskola adventi koszorúin is ég az első gyertya

Kishírek – 2020. november 17., kedd | 13:11

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában minden osztályteremben jelzi a hatgyertyás adventi koszorú: megkezdődött a karácsonyt megelőző bűnbánati időszak. A közös iskolai koszorú első gyertyáját is meggyújtották, és minden osztály koszorúját megáldotta Kovács Csaba atya, az iskola lelki igazgatója.

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása és az osztályok koszorúinak megáldása után a hetedikesek kedves műsora hangzott el az iskolarádión keresztül. Felkészítőjük az osztályfőnökük, Bagolyné Enyedi Erzsébet volt.

Az előadásukban elhangzó kis történet tanulságos lehet mindannyiunk számára: „Egy verőfényes és szeles márciusi napon egy kisfiú a nagypapája segítségével színpompás papírsárkányt eregetett a kék égre. A szél egyre magasabbra vitte a sárkányt, mígnem már csak egy egészen kicsi pontocskának látszott. A zsinór letekeredett, és követte a sárkányt a magasba, de a nagypapa jó erősen odakötötte a kisfiú csuklójához. Odafenn a nagy kékségben a sárkány nyugodtan lebegett, követve a légáramlatokat. Arra repült két fecsegő galamb, akik ráérősen csatlakoztak a sárkányhoz, és megcsodálták színeit.

- Te aztán kicsípted magad, barátom – mondta az egyik.

- Rajta, gyere velünk, versenyezzünk – mondta a másik.

- Nem lehet – válaszolta a sárkány.

- Miért nem?

- Hozzá vagyok kötve a kis gazdámhoz, aki lenn van a földön.

A két galamb lenézett.

- Én senkit sem látok – mondta az egyik.

- Látni, én sem látom – felelte a sárkány –, de biztos vagyok benne, hogy ott van: mert néha érzem, hogy megrántja a zsinórt.

Légy boldog, ha Isten néha megrántja a zsinórodat. Nem látod őt, de hozzá vagy kötve. És nem hagy elveszni. Sohasem.”

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye; Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola

Fotó: Vajdicsné Keczán Ibolya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria