A szombathely-szőllősiek jubileumi zarándoklata Mariazellbe

2018. augusztus 10. péntek 17:57

Július 12. és 15. között a szombathely-szőllősi Jézus Szíve Plébánia gyalogos zarándoklatot szervezett Mariazellbe, immár tizedik alkalommal.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A jubileumi zarándoklat a hagyományoknak megfelelően a szombathely-szőllősi Jézus Szíve-plébániatemplomból indult, hajnali misével. A kőszegi zarándokútvonalat némileg tehermentesítve 2008-ban kezdődött az első zarándoklat, az úgynevezett déli útvonalon, amelyen kezdetben a viszonylag embert próbálóbb szakaszok miatt csak néhányan, de az utóbbi években mindig harminc fő felett indultak neki a nagy útnak.

„A négynapos zarándoklat bővelkedett lelki élményekben, magasságokban és mélységekben..., ilyenkor igyekszünk megérteni az emberi fizikum végességének üzenetét, ahol kezdődik a természetfeletti megtapasztalása” – írják a zarándokok beszámolójukban.

Forrás és fotó: szombathely-szőllősi Jézus Szíve Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: zarándoklat
Vezető híreink - olvasta már?
-maradjunk-szofogadok-maradjunk-isten-igejenek-befogadoi-szent-istvan-napi-szentmise
„Maradjunk Szófogadók, maradjunk Isten Igéjének befogadói” – Szent István-napi szentmise Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét augusztus 20-án Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, majd vezette a Szent Jobb-körmenetet. A szentmise szónoka Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök volt.

2018. augusztus 20. hétfő
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

2018. augusztus 20. hétfő