A világiak mellett papok is neveztek az I. Edelény Open asztalitenisz-versenyre

2018. május 29., kedd | 18:02

Május 25-én, pénteken a fiatalok, május 26-án, szombaton az idősebbek mérték össze tudásukat a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Közös összefogással az általános iskola, Edelény város önkormányzata és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség közösen hozta létre a kétnaposra tervezett megmérettetések sorát, melyek célja a sportág népszerűsítése, valamint a versenyzési lehetőségek biztosítása. Az I. Edelény Open országos szintű versennyé nőtt, első- és másodosztályú csapatokban játszó versenyzők is neveztek, sőt az Egyesült Királyságból, Németországból és a Felvidékről is érkeztek versenyzők – mondta el Doros Szilárd, a rendezvény technikai szervezője. A világbajnok legendák, Klampár Tibor és Jónyer István a kétnapos verseny lebonyolításának minden percét személyes tanácsaikkal követték.

„A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam” (2Tim 4,7) – Szent Pál levelének sorát ajánlotta Orosz Atanáz püspök a versenyzők figyelmébe üzenetében, nemes versenyzést, hitet, kitartás és jó küzdelmet kívánva a résztvevőknek.

Az I. Edelény Open a fiatalok mérkőzéseivel kezdődött, tizennégy asztalon játszottak. Az utánpótlás versenyre szép számmal érkeztek a klubok – Miskolc, Tiszaújváros, Eger, Szerencs, Putnok, Bélapátfalva egyaránt képviseltette magát az U13, U15 korosztály és a Magyar Speciális Olimpia (MSO) mérkőzésein.

A fiatalok pénteki megmérettetése után másnap az idősebbek viadala zajlott az edelényi iskola tornatermében. E nap megnyitója is imádsággal kezdődött, a versenynek helyet adó iskola szellemiségének megfelelően. Kovács Lajos iskolalelkész tolmácsolta Kocsis Fülöp metropolita és Orosz Atanáz püspök üzenetét; mindenki nyerjen és gazdagodjék, fakadjon szívünkből hála, és a nap végére mindenki számára váljon természetes igazsággá: Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta a sport fontosságát, mely kitartást és erőt ad az embernek. Hozzátette: a mai nap azonban több mint versengés; az egymással való találkozás öröme is. Molnár Oszkár, Edelény város polgármestere a közösségek összefogásának, együttműködésének eredményeiért mondott köszönetet és reményét fejezte ki a folytatásra.

A délelőtt folyamán először az amatőr versenyzők vettek ütőt a kezükbe. A sport népszerűségét mutatja, hogy mintegy hetvenen szálltak versenybe ebben a kategóriában. A leghosszabb labdameneteket már a délutáni profi kategóriában versenyzők asztalainál láthatta a közönség. Késő délután hirdettek eredményt.

A Görögkatolikus Metropólia papjai is megmérkőztek; a Nyíregyházi Egyházmegye papjai álltak a dobogó két felső fokára: első lett Lippai Csaba, második Gánitz Endre, a harmadik pedig Kovács Lajos (Miskolci Egyházmegye). A polgármesterek viadalában Viszokai István, Mályi polgármestere lett a bajnok, második helyezett Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, a harmadik helyezett Üveges Attila, Szögliget polgármestere lett.

A bajnokság záró mérkőzése igazi kuriózumnak számított, nem csak a sportkedvelők körében. Páros mérkőzést játszott a négyszeres világbajnok Jónyer István, oldalán Molnár Oszkár edelényi polgármesterrel, ellenfelük Klampár Tibor kétszeres világbajnok asztaliteniszező és Kocsis Fülöp metropolita volt.

Ez a mérkőzés a Sajómente felvételén újra megtekinthető (27. perctől), előtte a döntő forduló, Szita Márton és Katus Krisztián viadala látható.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda