Adományt kaptak katolikus intézmények Varga Mihály pénzügyminiszter, képviselő közvetítésével

Hazai – 2020. december 10., csütörtök | 17:45

Varga Mihály pénzügyminiszter közvetítésével két jászberényi cég 25 tonna lisztet és mintegy 15 ezer liter tejet ajánlott fel II. és III. kerületi intézményeknek, szervezeteknek. Összesen 32 helyszínre szállítottak a közel ötmillió forint értékű felajánlásból.

A koronavírus-járvány második hulláma idején különösen fontos, hogy mindenki érezze, számíthat a másikra, hogy a bajba jutottak és a rászorulók nem maradnak magukra – hangsúlyozta Varga Mihály. Az adományból több katolikus plébánia, szeretetotthon és kórház is részesült – tájékoztatott a pénzügyminiszter, aki a II. és III. kerület országgyűlési képviselőjeként vett részt a csomagok pakolásában és szétosztásában.

A karitatív akció szervezője, Gór Csaba, a II. kerületi önkormányzat frakcióvezetője elmondta, hogy a nagylelkű adományból a gyermekotthonok és civil szervezetek mellett jutott a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománynak, az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonának, a Budapesti Szent Ferenc Kórháznak, a Don Bosco Szalézi Társaságnak, a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthonának, a Budai Irgalmasrendi Kórháznak, a Kapisztrán Szent János Templomigazgatóságnak, az Újlaki, a Széphalom Jézus Szíve-, a pesthidegkút-ófalui és a csillaghegyi Jézus Szíve-plébániának, valamint a Jó Pásztor Anyaotthonnak – ismertette Gór Csaba.

A Budai Irgalmasrendi Kórházhoz Varga Mihály és Gór Csaba személyesen vitte el a liszt- és tejcsomagok egy részét. Reiter József főigazgató elmondta, hogy a felajánlást nemcsak a betegek ellátására használják fel, hanem minden dolgozó kap belőle az otthoni karácsonyi készülődést segítve ezzel.

Kozma Imre, az irgalmasrend delegátusvezetője a jelenleg is zajló kórházbővítésről is tájékoztatva elmondta: a kormány mintegy 35 milliárd forintos támogatásával megvalósuló beruházás várhatóan 2022-ben készül el.

Forrás és fotó: PüM

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria