Jutalomkiránduláson a káli katolikus iskola tanulói

Kishírek – 2018. október 11., csütörtök | 16:48

Október 4-e, Assisi Szent Ferenc ünnepe az állatok világnapja. Az emléknap alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykertben járt jutalomkiránduláson a Heves megyei Kál Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolájának hét diákja.

A káli katolikus iskola hét tanulója, akik rendszeresen ministrálnak és felolvasnak a szentmiséken, jutalomkiránduláson vehetett részt Artner Péter plébános és Károlyiné Kiss Ida tanítónő vezetésével a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol közvetlen közelről csodálhatták meg az állatok színes világát. Találkozhattak kedvenc mesehőseik „eredetijeivel”, a madagaszkári majmokkal, tigrisekkel, medvékkel, oroszlánokkal, és még tevét is etethettek, simogathattak.

A látogatás során a gyermekek elmélyíthették az állatokról szerzett tudásukat – többek között megtanulták, hogyan lehet ránézésre megkülönböztetni egy mérges kígyót az egyszerű siklótól, vagy miért kell vigyázni a nyílméregbékával.

Az állatkerti séta után a diákok meglátogatták a Hősök terét és a Vajdahunyad várát, ahol rövid előadást hallgattak meg az 1896-os millenniumi ünnepségekről, valamint a magyar történelem nagy napjairól és jeles személyiségeiről.

* * *

Az állatok világnapjának 1931 óta célja tudatosítani az emberekkel, hogy az állatok nem csupán Isten teremtményei, melyeket az embernek uralma alá kell hajtania, hanem az emberek segítői és társai, akik nélkül régen nemcsak a mezőgazdasági munkák lettek volna sokkal nehezebbek, hanem ma is számtalan területen segítik az embereket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria