Aranyszájú Szent János liturgiája a kámoni templomban

Kishírek – 2019. július 10., szerda | 11:39

Július 7-én, évközi 14. vasárnap különleges szertartáson vehettek részt Szombathely kámoni városrészének hívei. Szabó Tamás nyíregyháza-örökösföldi parókus, a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye pasztorális helynöke görögkatolikus Szent Liturgiát vezetett a Krisztus király-templomban.

A kámoni hívek aktívan bekapcsolódtak a görögkatolikus Szent Liturgia dallamaiba, énekeibe.

Ezen a vasárnapon az inaszakadt emberről szóló evangéliumi szakaszt olvassa a keleti egyház (A kafarnaumi százados története (Mt 8,5–13)). Szabó Tamás szentbeszédében kiemelte, hogy minket csupa béna, sérült ember vesz körül, és feladatunk, hogy elvigyük őket Jézushoz. De ha nem is sikerül közelebb vinnünk őket az Úrhoz, kérhetjük őt, hiszen csak egy szóval kell kérni Jézust, és az az egy szó hathatós imádság lesz nekünk, „szombathelyi századosoknak” Jézusnál.

A liturgia végén a nyíregyháza-örökösföldi parókus megköszönte a hívek aktív részvételét és az edelényi kórus szolgálatát.

A megmaradt, nem átváltoztatott proszforából (kovászos kenyér, amivel a keleti liturgián miséznek) mindenki vehetett a templom bejáratánál.

A Szent Liturgia után a hívek megismerkedhettek egy görögkatolikus pap családjával is, hiszen Tamás atyával felesége és hét gyermeke is részt vett a kámoni Szent Liturgián.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria