Árpád-házi Szent Margit ünnepe Kőszegen

Kishírek – 2022. január 20., csütörtök | 13:46

A névadó szentre emlékeztek január 18-án a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményében. A hagyományokhoz híven idén is gazdag program várta a diákokat.

Először a felső tagozatos diákok a 6. évfolyam – Szent Margit életét bemutató – árnyjátékát tekinthették meg. Felkészítő tanáruk Palatkásné Kolhofer Judit tanárnő volt. Az árnyjátékról készített felvételt ITT találják az érdeklődők.

Ezt követően a diákok a Jézus Szíve-plébániatemplomban ünnepi szentmisén vehettek részt, melyet Székely János megyéspüspök mutatott be.

A szentmise után Maitz Míra 10/A osztályos tanuló fotókiállításának megnyitóján vettek részt a gimnazisták. A kiállítást Deák Viktória Hedvig nővér, domonkos rendi elöljáró nyitotta meg. A megnyitót Gárdos Balázs 9/A osztályos tanuló tubajátéka színesítette.

Ez idő alatt az alsó tagozatos diákok is megtekinthették az árnyjátékot, majd Weigl Marietta igazgatóhelyettes megnyitotta Schatzl Szonja 4/A osztályos tanuló – aulában felépített – kiállítását, ahol festményeit, valamint más kézműves alkotásait lehetett megcsodálni.

A délelőtt lezárásaként Hedvig nővér a 7. és 8. osztályosoknak tartott előadást Szent Margit életéről, a főpásztor a 11. és 12. évfolyamos gimnazistákkal beszélgetett,  Rétfalvi Balázs, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár gyűjteményvezetője pedig a 9. és 10. évfolyamosoknak tartott előadást és szervezett csapatversenyt.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria