Asszonyok, lányok miséje és süteményverseny Nyíracsádon

2018. október 12., péntek | 15:21

A nyíracsádi férfiak évről évre összejönnek egy estére, amelyet a lelki feltöltődésen túl tartalmas programok, beszélgetések színesítenek. Idén az asszonyok sem maradtak ki a jóból.

Hetedik éve szervez a nyíracsádi parókia a közösséghez tartozó férfiak számára összejövetelt, amely liturgiával kezdődik, majd agapéval zárul. Ehhez kapcsolódóan borversenyt is szerveznek a férfiaknak, melynek során saját készítésű nedűikkel versengenek.

Ezek az esték feledhetetlen közösségi élményt nyújtanak a résztvevőknek – amiből az egyházközség női tagjai sem szeretnének kimaradni.

Az idei templombúcsú előtti estére, október 6-ára „asszonyok, nők és lányok liturgiáját” hirdették meg Nyíracsádon.

A liturgián Tóth Elek görögkatolikus parókus a nők istenképiségéről és küldetésről beszélt, megköszönve nekik az élet szolgálatát. Kifejtette: a teremtéstörténetben szereplő Éva nevének jelentése „élet”, „életadó”. Ezeket a szavakat a megtestesült Istenre, Jézus Krisztusra is használjuk. „Én vagyok az út, az igazság és az élet”, „életadó Urunk”. A nők az életet szolgálják, Krisztusnak munkatársai – fogalmazott prédikációjában a parókus atya.

A férfiak borversenyének példájára a nőkre süteményverseny várt, három kategóriában: édes, sós és mentes süteményekkel „mérettek meg”: összesen huszonhat finomság versengett.

A liturgia után tartott közös vacsorán hirdették ki a sütiverseny eredményeit. Minden nevező oklevelet kapott, a díjazottak értékes nyereményeket vehettek át.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat