Asszonyok, lányok miséje és süteményverseny Nyíracsádon

2018. október 12. péntek 15:21

A nyíracsádi férfiak évről évre összejönnek egy estére, amelyet a lelki feltöltődésen túl tartalmas programok, beszélgetések színesítenek. Idén az asszonyok sem maradtak ki a jóból.

Hetedik éve szervez a nyíracsádi parókia a közösséghez tartozó férfiak számára összejövetelt, amely liturgiával kezdődik, majd agapéval zárul. Ehhez kapcsolódóan borversenyt is szerveznek a férfiaknak, melynek során saját készítésű nedűikkel versengenek.

Ezek az esték feledhetetlen közösségi élményt nyújtanak a résztvevőknek – amiből az egyházközség női tagjai sem szeretnének kimaradni.

Az idei templombúcsú előtti estére, október 6-ára „asszonyok, nők és lányok liturgiáját” hirdették meg Nyíracsádon.

A liturgián Tóth Elek görögkatolikus parókus a nők istenképiségéről és küldetésről beszélt, megköszönve nekik az élet szolgálatát. Kifejtette: a teremtéstörténetben szereplő Éva nevének jelentése „élet”, „életadó”. Ezeket a szavakat a megtestesült Istenre, Jézus Krisztusra is használjuk. „Én vagyok az út, az igazság és az élet”, „életadó Urunk”. A nők az életet szolgálják, Krisztusnak munkatársai – fogalmazott prédikációjában a parókus atya.

A férfiak borversenyének példájára a nőkre süteményverseny várt, három kategóriában: édes, sós és mentes süteményekkel „mérettek meg”: összesen huszonhat finomság versengett.

A liturgia után tartott közös vacsorán hirdették ki a sütiverseny eredményeit. Minden nevező oklevelet kapott, a díjazottak értékes nyereményeket vehettek át.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő