Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést kapott

Hazai – 2015. július 13., hétfő | 18:35

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2015-től elnyerte a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” elismerését – tájékoztat a főiskola sajtóközleményében.

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktató-nevelő munkájában mindig is kiemelt helyen állt a tehetséggondozás, a tehetséges hallgatók támogatása, készségeinek kibontakoztatása. Ezen tevékenységéért 2015-től jogosulttá vált a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja cím használatára. A főiskola vezetősége és munkatársai a tehetséget – az evangélium fényében – a közösség javára felhasználandó talentumként értelmezik, ezért a tehetséggondozás során az Isten ajándékaként kapott képességek felelős, önzetlen és ajándékozó kamatoztatására is figyelmet fordítanak.

A tehetségpontok hálózatának legfontosabb célkitűzése az egyes kapcsolódó intézményekben zajló tehetséggondozó munka fejlődésének segítése. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által felkért akkreditációs bizottság döntése elismeri és megerősíti az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktatóinak elkötelezettségét a tehetség mint érték támogatásában.

A főiskolán zajló aktív tehetséggondozó és -fejlesztő munka során kiemelt szerepet kap a hallgatók bevonása ismereteik gazdagításába, valamint készségeik továbbfejlesztése különböző műhelyek keretében. Az oktatók a tehetséggondozásra komplex személyiségfejlesztésként tekintenek, és személyre hangolt figyelemmel kísérik azt. Segítséget nyújtanak a tudományos előmenetel lehetőségeiben, konferenciákat szerveznek, konferenciaköteteket, könyv- és tankönyvsorozatokat jelentetnek meg, valamint kutatásokat végeznek a tehetségnevelés kérdésköreiben.

A főiskolán lehetőség van továbbá a pályán levő, szakvizsgázni kívánó pedagógusok továbbképzésére a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés területén, amire 2015. augusztus 24-ig lehet jelentkezni. A főiskolán zajló sokszínű tehetséggondozó munkáról, valamint a képzésekről a www.avkf.hu honlap tájékoztat.

Fotó: Géniuszportál.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria