Az Egyesült Államok püspökei nagypéntekre teljes búcsúval járó imanapot hirdettek

Kitekintő – 2020. április 7., kedd | 10:08

Április 10-ére, nagypéntekre az Amerikai Egyesült Államok püspökei az egész nemzetet közös imádságra hívják a világjárvány okozta veszély elhárítására.

José H. Gomez Los Angeles-i érsek, az USA püspöki konferenciájának elnöke hirdette meg péntek déli 12 órára a közös imádságot, elsősorban a 76 millió lelket számláló egyházmegye tagjai, de valójában az összes amerikai keresztény hívő számára.

Az USA püspöki konferenciájának honlapján olvasható felhívásban arra kérik a híveket, hogy lelki közösségben együtt imádkozzák el a Jézus Szíve litániát. Ezzel az imádsággal kérik Jézustól, hogy gyógyítsa meg a betegeket és adjon bölcsességet azoknak, akik a vírus terjedésének megfékezésén dolgoznak. A nagypénteki imádságot a Los Angeles-i érsekség honlapján egyenes adásban közvetítik, de a püspöki konferencia Facebookján is követhető lesz.

„Nagypéntek az a nap – olvasható a püspöki közleményben –, amelyen a keresztények világszerte megemlékeznek az Úr Jézus szenvedéséről és kereszthaláláról. A katolikusok ezt a napot hagyományosan böjttel, bűnbánattal ülik meg, miközben Jézus szeretetáldozatáról elmélkednek. A mostani szorongatott helyzetben a közös imádság a lelki egység lehetőségét kínálja, amikor a keresztények az Egyesült Államokban és szerte a világon nem vehetnek részt hagyományos módon a templomi szertartásokon, mégis különleges módon élhetik és tapasztalhatják meg az Istennel való és az egymás közti egységet.” A közlemény azt is pontosítja, hogy a Szentszék Apostoli Alamizsnahivatala döntése értelmében az imanapon a szokásos feltételek mellett teljes búcsút nyerhetnek a hívek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria