Az Eucharisztia ünnepe Homrogdon

Kishírek – 2018. október 8., hétfő | 13:57

Az Eucharisztia titkáról tartott katekézist az indiai származású James Mariakumar SVD október 3-án a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban. Az eseményről Kormosné Horváth Anita írt beszámolót.

A verbita szerzetes párhuzamot vont a gabona és a szőlő, illetve Jézus Krisztus teste és vére között. Kifejtette: a gabonát és a szőlőt is meg kell törjük, hogy az oltárra tudjuk helyezni az átváltoztatáshoz használt kenyeret és bort.

A kereszten Jézust teljes önátadásban lévő emberként láthatjuk. Ha nem tagadod meg önmagadat, és nem veszed keresztedet, akkor nem lehetsz a tanítványom – idézte Jézus szavait James Mariakumar SVD. – Tehát amikor az Eucharisztiához szeretnénk járulni, Isten igéje szerint kell élnünk.

Készen kell álljunk a szenvedésre, meg kell bocsájtanunk ellenségeinknek, szeretnünk kell őket. Így távolíthatjuk el magunkból az önzést. Csak ezután vehetjük magunkhoz Jézus Krisztus testét és vérét, és ekkor válunk mi magunk is Eucharisztiává. „Meg kell törni az önzőségünket, és Isten szeretetében meg kell sütni” – fogalmazott katekézisében az indiai származású verbita.

A katekézist követően bemutatott szentmise főcelebránsa Kormos Csaba gesztelyi plébános volt. Homíliájában James Mariakumar hangsúlyozta: az Atya akarata az, hogy Jézust követve éljük az életünket. Szeressük Istent, önmagunkat és embertársainkat úgy, ahogyan Isten szeret bennünket!

A szentmise után szentségimádást tartottak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria