Az orvosi bizottság elismerte a II. János Pál szenttéavatásához szükséges csodás gyógyulást

2013. április 25., csütörtök | 11:25

A vatikáni bizottság megállapította egy II. János Pál közbenjárásának tulajdonított gyógyulásról, hogy tudományosan megmagyarázhatatlan. Ha a teológiai bizottság jóváhagyása is megtörténik, II. János Pált még idén szentté avathatják.

Az esetet Slawomir Oder, II. János Pál szenttéavatási ügyének posztulátora terjesztette a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának orvosi bizottsága elé januárban. Mint ismeretes, egy személy boldoggáavatásához egy csodára van szükség, a szenttéavatáshoz pedig egy másodikra, amelynek a boldoggáavatási szertartás után kell történnie.   

Az orvosok azonnal megkezdték az eset kivizsgálását, és néhány napja egyhangúlag kimondták, hogy a gyógyulás orvosilag megmagyarázhatatlan. Az eset most a Szenttéavatási Ügyek Kongregációja által felállított teológusbizottság elé kerül. Pozitív állásfoglalásuk esetén a kongregációban dolgozó bíborosoknak is meg kell erősíteniük a csoda megtörténtét. Ezután a pápa jóváhagyásával megkezdődhetnek az előkészületek a szenttéavatásra, amire – a bizottság gyors vizsgálatából ítélve – akár 2013-ban sor kerülhet – írja a Vatican Insider. 

Magyar Kurír (mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

2019. május 24., péntek