Az otthoni szentmise ünneplése – Pályázati felhívás iskolásoknak és felnőtteknek

Hazai – 2020. április 2., csütörtök | 13:56

„Mutasd be, hogy mit jelent neked az otthoni szentmise!” – A Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ által meghirdetett pályázat általános és középiskolásokat, de felnőtteket is alkotó hitvallásra hív.

E napokban a megszokottól eltérő helyszínen: otthonainkban veszünk részt szentmiséken, keresztutakon, más ájtatosságokon. Bár hitünket most egyénileg vagy családunk körében gyakoroljuk, most sem magányos töprengés eredménye, hanem mindig dialógus – meghallás, befogadás és felelet.

„Hogyan lehet a karantén idején teljesértékűen szentmisén részt venni? Készíts rajzot e témában bármilyen technikával, írd meg történeted, vagy készíts fotót!” – olvasható a főként az ifjúságot megszólító pályázati kiírásban.

A pályaműveket a palyazat@szalezianum.hu e-mail-címre várják, a kitöltött adatlappal együtt. Személyenként legfeljebb két művel lehet pályázni. Korcsoportok: óvodások; 1–4. osztályos általános iskolások; 5–8. osztályos általános iskolások; középiskolások (9–12. osztály); felnőttek.

Beküldési határidő: 2020. április 20.

A pályaműveket digitális formában várják (a rajzokat is lefotózva) a pályázat kiírói. Kérik, hogy beküldéskor tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, plébániáját és/vagy iskoláját.

A legjobb és legötletesebb alkotások készítői jutalomban részesülnek.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria