Az új élet jelei – Az északír Armagh katolikus és anglikán érseke közös húsvéti üzenetet írt

Kitekintő – 2021. április 5., hétfő | 17:42

Az észak-írországi Armagh katolikus, valamint anglikán érseke, Eamon Martin és John McDowell közös üzenetet tettek közzé húsvét ünnepére, amiben arra hívják a híveket, hogy gondolkodjanak el a húsvéti reménységről, ami győzedelmes és pozitív, és nincs benne kétkedés.

A húsvét az év reményekkel teli évszakába esik, amikor hosszabbak az esték, kinyílnak a tavasz virágai, madárdal csendül fel és az egész teremtett világ az északi féltekén tele van reménnyel és az új élet ígéreteivel. Jézus Krisztus feltámadása a halálból „ezt a reményt a valóság új szintjére emeli”. Martin érsek és McDowell érsek hangsúlyozzák, hogy

a Föld ciklikus tavaszi megújulása a feltámadás előhangja, „a teremtő Isten így hagyott magából nyomot a világban”.

Az ír főpásztorok hozzáteszik, a teremtés nem elégíti ki „az Istennel való örök barátság iránti vágyunkat”, hanem felkészít minket arra, hogy Jézus Krisztus életében és halálában rátaláljunk. Ma is vannak „jelek körülöttünk”: sok ember, keresztények és nem hívők megtalálták a lehetőséget ebben az elmúlt évben, hogy a negatív helyzetekből kihozzák a legjobbat, egymást segítve, soha nem tapasztalt módon.

„Találtunk arra is módot, hogy kifejezzük elismerésünket és csodálatunkat azok iránt, akikre általában nem gondolunk – olvasható a közleményben. – A nővérekre, a kézbesítőkre és azokra az emberekre gondolunk, akik keményen dolgoznak az áruházakban és az élelmiszeripari vállalatoknál nagyon alacsony bérekért. Ők azok, akik Isten világának alapvető szükségleteit szolgálják.” Martin és McDowell érsek szerint

az ő rejtett szolgálatuk a feltámadás adta élet jelképe; a mennybeli életé, amely Isten otthona és a mi biztos reményünk”

– zárják közös nyilatkozatukat Armagh katolikus és anglikán érseke.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria