Az üldözött keresztények képviseletéért díjazták Sajgó Szabolcsot és Böjte Csabát

2018. szeptember 26., szerda | 13:45

Az üldözött keresztények képviseletéért, szenvedéseik bátor és hiteles bemutatásáért szeptember 21-én a Széchenyi Társaság Díjában részesült Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba OFM, Sajgó Szabolcs SJ, Siklósi Beatrix MTVA-főszerkesztő, valamint Marossy Géza operatőr.


Sajgó Szabolcs, Hölvényi György és Böjte Csaba a 2014-ben
Szíriában meggyilkolt idős jezsuita szerzetes, Frans van der Lugt sírjánál

A ferences és jezsuita szerzetes – Hölvényi György EP-képviselő által szervezett – iraki útjáról  Övék a mennyek országa címmel 2017-ben mutatott be riportfilmet a köztévé. Ezt követően még ugyancsak 2017-ben Egyiptomban is járt Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs, erről az útról szintén riportfilmet forgatott a köztévé, amely tavaly decemberben volt látható a Duna Televízióban. A szerzetesek és Hölvényi György harmadik közös útja Szíriába vezetett idén áprilisban, erről május 21-én, pünkösdhétfőn láthattak riportfilmet az érdeklődők a közmédiában.

A Széchenyi István születésének 227. évfordulóján tartott megemlékezésen a Magyar Tudományos Akadémia felolvasótermében a Széchenyi Társaság Díját adományozták továbbá a tízgyermekes idősebb Benyus Sándornak és feleségének, illetve posztumusz Pogány Erzsébet közgazdásznak, felvidéki közéleti személyiségnek, valamint Konrad Sutarski lengyel írónak.

Forrás: Jezsuiták.hu

Fotó: Sajgó Szabolcs Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat