Baleset érte Ferenc pápát Kolumbiában

2017. szeptember 10. vasárnap 20:43

Szeptember 10-én, vasárnap délelőtt baleset érte a Szentatyát a kolumbiai Cartagenában, miközben éppen egy kisgyereket akart üdvözölni. Valószínűleg egy erős fékezés volt az oka, hogy beütötte az autó üvegfalába a bal arccsontját és a szemöldökét.

A vért letörölték a Szentatya arcáról, és lejegelték az ütés helyét. A déli Angelust (magyar idő szerint 19-kor) már ilyen állapotban vezette. Elmondása szerint jól van. Folytatatta útját, a tervnek megfelelően megtartja minden programját. „Behúztak egyet. De jól vagyok” – tréfálkozott Ferenc pápa röviddel az apró baleset után.

Ferenc pápa, ahogy a fényképek mutatják, tovább folytatta az útját. Helyi idő szerint vasárnap délelőtt fél tizenegykor megáldotta egy hajléktalanotthon és a Talitha Kum szervezet emberkereskedelem áldozatainak befogadására épülő otthonának alapkövét, majd innét hajtott tovább a Claver Szent Péter jezsuita templomba, ahol délben elimádkozza az Úrangyala imádságot. Ebéd után felkeresi a fekete rabszolgák apostolának kegyhelyét majd fél ötkor, közép-európai idő szerint késő este tizenegy órakor szentmisét mutat be. A „búcsúmise” után a cartagenai repülőtérről indul vissza Rómába, ahová helyi idő szerint hétfőn 12 óra 40-kor érkezik meg.

A baleset kapcsán Greg Burke szentszéki szóvivő a következő nyilatkozatot tette: „A pápa jól van. Megsérült a szemöldökén és a járomcsontján. A pápamobilon (a korlátnak) ütközött. Az orvos azonnal jéggel kezelte”. A szóvivő hozzátette még: „Ferenc pápa a program szerint folytatja tovább az útját.”

Forrás: Tőzsér Endre SP, Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Videó: Rome Reports

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54