Békés megyei katolikus fiatalok találkozója Újkígyóson – KÉPRIPORT

Kishírek – 2022. május 27., péntek | 11:11

Május 21-én az újkígyósi Szűz Mária Szent Neve-templom és plébánia adott otthont a katolikus ifjúsági találkozónak. A 13 és 20 év közötti Békés megyei fiatalok élménydús napot tölthettek együtt, az újkígyósi plébános, Ilyés Zsolt atya vezetésével. Losonczi Gréta, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája munkatársának beszámolóját szerkesztve közöljük.

A résztvevők kilenc órától gyülekeztek a találkozó helyszínén.

A köszöntő után a lányoknak Vadászné Ablonczy Emőke, a fiúknak pedig férje, Vadász Csaba tartott „Isten látta, hogy jó” témában előadást, ami a nap mottójaként is segítette a résztvevőket.

Az előadást követően a fiatalok korosztályonként, kiscsoportokba rendeződve, játékos formában gondolkodtak a következő kérdésekről: Ki vagyok én? Miért nőnek vagy férfinak születtem? Miért vagyok? Miért teremtett Isten?

A jó hangulatú közös ebédet paracord karkötő készítése követte, amelyben a békéscsabai Körös Cserkészcsapat vezetői nyújtottak segítséget.

A napot koncelebrált szentmisével zárták, melyen zenei szolgálattal közreműködött a békéscsabai Zenebarát-Felebarátok zenekar.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria