Bemutatták Ferenc pápának az amazóniai úszó kórház modelljét

2018. november 8., csütörtök | 15:49

November 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa a Vatikánban kihallgatáson fogadta a brazil Bernardo Bahlmannt, Obidos ferences püspökét, aki bemutatta a Szentatyának az úszó kórház tervét és modelljét. A hajón kialakított kórház a brazíliai Pará állam folyóin működik majd.

A brazil püspökkel együtt jelen volt az audiencián két ferences szerzetes is, Francisco Belotti és Afonso Lamberti Obici. A Ferenc pápa nevét viselő úszó kórház projektjét egy rövid videóval és a hajó kis modelljével mutatták be. 

Merész vállalkozásnak nevezte Bahlmann püspök az úszó kórházat, amely Pará állam területén mintegy ezer kilométeres utat jár majd be, hogy orvosi ellátást biztosítson közel ezer lakóközösségnek és tizenkét településnek a folyó mentén, összesen mintegy 700 ezer embernek.

A kihallgatás végén Ferenc pápa videoüzenetben köszöntötte Amazónia népét: „Szívből jövő üdvözletemet küldöm Amazónia minden lakójának és népének. Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, akik aggódtok a földért, szeretitek a földet, a környezetet és Istent. Haladjunk előre! Mindenkit üdvözlök, aki az úszó hajó létrehozásáért dolgozik, ami nagyon sok jót tesz majd hosszú útja során számos népnek. Imádkozom értetek, és imádkozzatok ti is értem. Az Úr áldjon meg benneteket.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle