Bemutatták Ferenc pápának az amazóniai úszó kórház modelljét

2018. november 8. csütörtök 15:49

November 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa a Vatikánban kihallgatáson fogadta a brazil Bernardo Bahlmannt, Obidos ferences püspökét, aki bemutatta a Szentatyának az úszó kórház tervét és modelljét. A hajón kialakított kórház a brazíliai Pará állam folyóin működik majd.

A brazil püspökkel együtt jelen volt az audiencián két ferences szerzetes is, Francisco Belotti és Afonso Lamberti Obici. A Ferenc pápa nevét viselő úszó kórház projektjét egy rövid videóval és a hajó kis modelljével mutatták be. 

Merész vállalkozásnak nevezte Bahlmann püspök az úszó kórházat, amely Pará állam területén mintegy ezer kilométeres utat jár majd be, hogy orvosi ellátást biztosítson közel ezer lakóközösségnek és tizenkét településnek a folyó mentén, összesen mintegy 700 ezer embernek.

A kihallgatás végén Ferenc pápa videoüzenetben köszöntötte Amazónia népét: „Szívből jövő üdvözletemet küldöm Amazónia minden lakójának és népének. Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, akik aggódtok a földért, szeretitek a földet, a környezetet és Istent. Haladjunk előre! Mindenkit üdvözlök, aki az úszó hajó létrehozásáért dolgozik, ami nagyon sok jót tesz majd hosszú útja során számos népnek. Imádkozom értetek, és imádkozzatok ti is értem. Az Úr áldjon meg benneteket.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsma Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd