Bemutatták Ferenc pápának az amazóniai úszó kórház modelljét

2018. november 8. csütörtök, 15:49

November 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa a Vatikánban kihallgatáson fogadta a brazil Bernardo Bahlmannt, Obidos ferences püspökét, aki bemutatta a Szentatyának az úszó kórház tervét és modelljét. A hajón kialakított kórház a brazíliai Pará állam folyóin működik majd.

A brazil püspökkel együtt jelen volt az audiencián két ferences szerzetes is, Francisco Belotti és Afonso Lamberti Obici. A Ferenc pápa nevét viselő úszó kórház projektjét egy rövid videóval és a hajó kis modelljével mutatták be. 

Merész vállalkozásnak nevezte Bahlmann püspök az úszó kórházat, amely Pará állam területén mintegy ezer kilométeres utat jár majd be, hogy orvosi ellátást biztosítson közel ezer lakóközösségnek és tizenkét településnek a folyó mentén, összesen mintegy 700 ezer embernek.

A kihallgatás végén Ferenc pápa videoüzenetben köszöntötte Amazónia népét: „Szívből jövő üdvözletemet küldöm Amazónia minden lakójának és népének. Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, akik aggódtok a földért, szeretitek a földet, a környezetet és Istent. Haladjunk előre! Mindenkit üdvözlök, aki az úszó hajó létrehozásáért dolgozik, ami nagyon sok jót tesz majd hosszú útja során számos népnek. Imádkozom értetek, és imádkozzatok ti is értem. Az Úr áldjon meg benneteket.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda