Bérmálás, megújult templombelső és közösségi ház megáldása Sopronkövesden

Hazai – 2020. szeptember 26., szombat | 13:04

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmise keretében a bérmálás szentségében részesített két fiatalt Sopronkövesden szeptember 20-án. A főpásztor a Kisboldogasszony tiszteletére felszentelt, 210 éves templom új belső kialakítását és az új közösségi házat is megáldotta.

Hármas ünnepre gyűltek össze a sopronkövesdi hívek ezen a szeptemberi vasárnapon.

Két fiatal részesült a bérmálás szentségében. Egyesültek a Szentlélekkel, nagykorú kereszténnyé váltak. Veres András püspök prédikációjában Prohászka Ottokár szavaival kérte a bérmálkozókat, hogy egész életük során hűségesen járjanak Krisztus útján: „Hiszek a Szeretetben, hiszek a Szent Szívben, hiszek a Szeretet Közösségében, hiszek a Szeretet végső győzelmében”.

Az elmúlt két év során megújult a templombelső. Az önkormányzat, a hívek és a plébánia összefogásával megvasóslt munkálatok a templombúcsú ünnepére fejeződtek be.

A plébániakertben található új közösségi ház kialakítása is évekkel ezelőtt kezdődött; néhány év kihagyás után Szarka Gábor plébános buzgó szervezésével és irányításával most elkészült az épület.

Az ünnep elmúlt. Az igazi feladat azonban – hogy megtöltsék a templomot és a közösségi házat buzgó keresztényekkel, vallásos lelkületű programokkal, és élő egyházközség legyenek – most kezdődik a sopronkövesdiek számára.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg: Kovács Lászlóné

Fotó: Földesi Baán Mónika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria