Biciklis zarándokok viszik a gyulafehérvári érsekség imaszándékait Csíksomlyóra

Külhoni – 2021. május 14., péntek | 12:34

A csíksomlyói búcsú szalagos keresztjére a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye munkatársainak imaszándékai is felkerültek május 12-én. A Gyulafehérvárról induló biciklis zarándoklat résztvevőit Kerekes László segédpüspök áldotta meg.

Az idei csíksomlyói búcsúra – bár a járványhelyzet sokat enyhült – még mindig nem könnyen tudnak elzarándokolni a hívek, bizonytalanság övezi a búcsúra jutás pontos lehetőségeit. A búcsút, mint minden évben, idén is megtartják, ahogy erről Urbán Erik ferences elöljáró tájékoztatta a híveket és a közvéleményt, és az is bizonyos, hogy a hatóságok engedélyezik a nyeregben, szabadtéren tartandó szentmisét.

Ám hogy kik és hányan lehetnek jelen május 22-én, milyen feltételekkel, még mindig nem teljesen bizonyos. Az országhatárokon körülményes átkelni, ezért több ezer zarándok, a zarándokvonatok nagy valószínűséggel nem kelnek útra, és a romániai magyar hívek egy része is, bár vágyik a búcsún személyesen jelen lenni, de biztonsági megfontolásból talán a közvetítés követése mellett dönt.

Ugyanakkor a búcsús imaszándékok összegyűjtése és útnak indítása már több helyszínen megtörtént. A gyulafehérvári főegyházmegye imaszándékait május 12-én gyűjtötték össze és adták át Oláh Zoltán teológiai tanárnak és csapatának. A megáldott imaszalagokat tartalmazó zarándokkeresztet az érsekség udvarán vette át a zarándokcsapat, és biciklivel viszik át Medgyesre, majd onnan tovább Csíksomlyóra.

„Imádkozzunk papi hivatásokért!” – Kovács Gergely érsek kezdeményezte, hogy idén erre a szándékra imádkozzanak a hívek, papok, közösségek, egyházközségek a főegyházmegyében. Az érsekség imaszándéka is ez.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria