Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre emlékeztek szülőfalujában

Külhoni – 2018. október 10., szerda | 9:53

Hagyományosan október első vasárnapján emlékeznek a vértanúhalált halt Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre szülőfalujában, a délvidéki Feketetón. Idén október 7-én gyűltek össze a helyiek és a zarándokok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepségen számos hívő vett részt Észak- és Közép-Bánátból lelkipásztoraikkal együtt. A zarándokok számára a program a rózsafüzér elimádkozásával kezdődött, melyet Sóti János jezsuita vezetett, majd a padéi bérmálkozásra készülők ismertették Boldog Bogdánffy Szilárd életét Micsik Béla hitoktató vezetésével.

Az ünnepi szentmisét Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be Fiser János általános helynökkel, padéi plébánossal; a házigazda, Hajdú Sándor csókai plébánossal; Koncz Tibor nagykikindai esperes-plébánossal; Mellár József törökbecsei esperes-plébánossal; Sóti János SJ törökkanizsai plébánossal; Szemerédi Pál magyarcsernyei plébánossal; Halmai János törökbecsei káplánnal és a falu szülötteivel, Masa Tamás atyával és Király Tibor kisoroszi plébánossal, aki a szentmise szónoka is volt.

Király Tibor homíliájában az imádságos életre, az ima mindent legyőző erejére hívta fel a zarándokok figyelmét.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria