Brenner János nevét vette fel az apci katolikus iskola

Hazai – 2019. szeptember 21., szombat | 14:52

A heves megyei Apc tanintézménye az idei tanévtől a Boldog Brenner János Katolikus Általános Iskola nevet viseli. Ezt a tanévnyitó ünnepségen, szeptember 1-jén jelentették be.

A Veni Sancte szentmise keretében Juhász Ferenc, az egri Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága elnöke megáldotta az intézményt, és Boldog Brenner János közbenjárását kérte a tanulókra és a pedagógusokra.

Az iskola nem csak új névvel gazdagodott: új a könyvtár is, a harmadik szinten pedig közösségi teret alakítottak ki. Az udvaron új játékos eszközöket helyeztek el és megújult az informatikai park.

Az apci iskola 2012. szeptember 1-jétől került az Egri Főegyházmegye fenntartásába.

A település és az iskola történetéről ITT olvashatnak bővebben.

*

„Az Istent szeretőknek minden a javukra válik!” (Róm 8,28) – hangzik Boldog Brenner János, az iskola névadója jelmondata. Brenner János elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, rábakethelyi káplán volt, aki vértanúságával is bizonyította Isten iránti szeretetét és hűségét. Rövid papi szolgálata során nagy lelkesedéssel és odafigyeléssel tanított hittant a rábízott gyerekeknek. Munkáját alapos felkészültség és nagy odaadás jellemezte. Rajongott az ifjúságért, otthonosan mozgott közöttük, hiszen két fivérével együtt nevelkedett, akik szintén a papi hivatást választották. Örömmel foglalkozott a ministránsokkal, és azon fáradozott, hogy Jézusnak jó barátai legyenek.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria