Búcsút ünnepeltek a vajdasági Töröktopolya Mária-kegyhelyén

Külhoni – 2022. augusztus 19., péntek | 13:27

Bánát egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán a Nagybecskereki Egyházmegye lelkipásztorai és hívei, valamint a szomszédos egyházmegyékből érkezett zarándokok részvételével megtartották a hagyományos Nagyboldogasszony-napi búcsút augusztus 14-én. Az ünnepi szentmisét Pál József Csaba temesvári megyéspüspök celebrálta.

A kegyhely őre, Mellár József esperes, plébános fogadta a zarándokokat és ismertette a búcsú programját. A nagyszámú papi jelenlét a zarándokok számára lehetőséget nyújtott lelki beszélgetésekre, s akik kívánták, elvégezhették a szentgyónásukat is.

A bűnbánati liturgiát Masa Tamás tordai plébános vezette, és a horvát nyelvű szentmisét pedig Csipak Csaba fehértemplomi plébános celebrálta, míg az ünnepi vesperást Varga János kántor vezette.

A szabadtéri színpadon az idei egyházmegyei hittantáborban részt vett gyerekek, fiatalok és hitoktatók léptek fel Elias Ohoiledwarin SVD atya vezetésével.

Az esti ünnepi szentmisét Pál József Csaba temesvári megyéspüspök mutatta be, a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztorával, Német László SVD megyéspüspökkel, valamint az egyházmegye lelkipásztoraival.

A szentmisét hagyományosan gyertyás körmenettel zárták.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria